Love Story, Amerikalı yazar Erich Segal'in 1970 tarihli romanıdır. Segal, daha sonra Paramount Pictures tarafından prodüksiyon için onaylanan bir senaryo yazdı. Paramount, Segal'den filmin pazarlama kampanyasının bir parçası olarak hikayeyi bir romana uyarlamasını istedi. Roman, 14 Şubat 1970 Sevgililer Günü'nde The Lady' Home Journal'da yer alan hikayenin bazı bölümleriyle birlikte yayınlandı. Love Story, 1970 yılı boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok satan kurgu eser oldu ve 33'ten fazla dile çevrildi. Roman, New York Times'ın En Çok Satanlar listesinde 41 hafta kaldı ve bir numaraya kadar yükseldi. Film 16 Aralık 1970'te gösterime girdi.

 Love Story , aşkları sayesinde hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerini sağlayan iki üniversite öğrencisinin hikayesidir: Harvard sporcusu ve Barrett servetinin ve mirasının varisi Oliver Barrett IV ve bir Rhode'un zeki kızı Jennifer Cavilleri. Ada fırıncısı. Oliver'ın (Ollie) babasının iş imparatorluğunun kontrolünü üstlenmesi beklenirken, Jennifer (Jenny) Radcliffe Koleji'nde okuyan ve Paris'te okumayı planlayan bir müzik bölümüydü . Çok farklı dünyalardan, Oliver ve Jenny bir anda birbirlerine çekilirler ve aşkları derinleşir. Jenny ve Ollie, hiç beklenmedik bir şekilde bir araya gelirler.

Üniversiteden mezun olduktan sonra ikisi, oğluyla tüm bağlarını derhal kesen Oliver'ın babasının isteklerine karşı evlenmeye karar verir. Maddi destek olmadan, çift, Jenny'nin özel okulda öğretmen olarak çalıştığı Harvard Hukuk Okulu'nda Oliver'ın yolunu ödemek için mücadele ediyor. Sınıfında üçüncü olarak mezun olan Oliver, birkaç iş teklifi alır ve saygın bir New York hukuk firmasında bir pozisyon alır. Çift, çalışmak ve okumak yerine birlikte daha fazla zaman geçirmenin heyecanıyla New York'a taşınır. Çift çocuk sahibi olmaya karar verir. Jenny gebe kalamayınca, tekrarlanan testlerden sonra Oliver'a Jenny'nin lösemi hastası olduğunu bildiren ve "ölmekte olduğunu" netleştiren bir tıp uzmanına danışırlar.