İnsan Esaretine Dair, W. Somerset Maugham'ın 1915 tarihli bir romanıdır. Maugham'ın "Bu bir roman, otobiyografi değil, otobiyografik olmasına rağmen, daha fazlası saf icattır" demesine rağmen, genellikle onun şaheseri ve doğada güçlü bir şekilde otobiyografik olduğu kabul edilir. İlk başta romanını Küllerden Güzel olarak adlandırmayı planlayan Maugham, sonunda Spinoza'nın Etik'inin bir bölümünden alınan bir başlıkta karar verdi. Modern Kütüphane, 20. yüzyılın en iyi 100 İngilizce romanı listesinde Of Human Bondage No. 66'yı seçti.

Kitap, dokuz yaşındaki Philip Carey'nin çok sevilen annesi Helen Carey'nin ölümüyle başlıyor. Philip'in yumru ayağı var ve babası birkaç ay önce ölmüştü. Şimdi yetim, teyzesi ve amcası Louisa ve William Carey ile birlikte yaşamaya gönderilir.

İlk bölümler, Philip'in amcasının papaz evindeki deneyimlerini anlatır. Louisa Teyze Philip'e anne olmaya çalışır, ancak amcası ona soğuk davranır. Philip'in amcasının geniş bir kitap koleksiyonu var ve Philip, sıradan varlığından kaçmanın yollarını bulmak için okumayı seviyor. Bir yıldan kısa bir süre sonra, Philip yatılı okula gönderilir. Amcası ve teyzesi, sonunda Oxford'a gitmesini istiyor. Philip'in engeli ve hassas doğası, diğer öğrencilerle uyum sağlamasını zorlaştırıyor. Philip'e, hem amcasının hem de okul müdürünün akıllıca bir kurs olarak gördüğü Oxford için bir burs kazanabileceği bilgisi verilir, ancak Philip Almanya'ya gitmekte ısrar eder.

Philip, Heidelberg'de diğer yabancılarla birlikte bir pansiyonda yaşıyor. Almanya'da kalmaktan keyif alıyor. Philip'in koruyucuları meseleleri kendi ellerine almaya karar verirler ve onu çıraklık eğitimi almak için Londra'ya taşınmaya ikna ederler. Meslektaşları ona içerledikleri için orada pek başarılı değil çünkü onun bir "beyefendi" olduğuna inanıyorlar. Yöneticilerinden biriyle Paris'e bir iş gezisine çıkıyor ve Fransa'da sanat eğitimi almak için yaptığı geziden ilham alıyor.

Paris'te, Philip sanat derslerine katılır ve insanlarla iyi geçinmeyen, fakir ve kararlı ama yeteneksiz bir sanat öğrencisi olan Fanny Price da dahil olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Fanny Price, Philip'e aşık olur, ancak Philip'in ona karşı böyle bir hisleri yoktur ve ona karşı böyle bir hisleri yoktur; ardından intihar eder.

Of Human Bondage PDF İndir